10 Eylül 2009 Perşembe

İki Resim Arasındaki 7 Fark


Sene 1995...Crystal Palace-M.United maçında rakibine sert girdiği için kırmızı kartla oyun dışı kalan Eric Cantona tünele doğru ilerlemektedir. Adının daha sonra Matthew Simmonsolduğunu öğreneceğimiz İngiliz taraftar, Cantona'ya sözlü tacizde bulunur. Cantona sinirlenir ve birden Simmons'a doğru koşarak uçan tekme atar. O ana şahitlik eden herkes şok olmuştur. Fotoğrafta da seyircinin şaşkınlığı rahat okunmaktadır zaten. Simmons daha sonraki ifadesinde Cantona'ya sadece "Dışarı, dışarı, dışarı! Haydi Eric yatma vaktin geldi!" diye takıldığını belirtir. Eric Cantona ise bu ifadeyi yalanlar. Holigan olduğunu iddia ettiği Simmons'un kendisine hakaret ettiğini söyler. Cantona'nın ifadesine göre Simmons ona, "Seni gidi pis Fransız piçi!" demiştir.

Ada basını bu olayı günlerce konuşur. Eric Cantona'nın uçan tekmesine "kung-fu kick" ismini verirler hatta. Observer muhabiri, Eric Cantona'ya futbol hayatı boyunca yaşadığı en güzel anısını sorduğunda, Cantona şöyle cevap verir; "En iyi anı mı? Geçirdiğim çokça güzel zaman var ama sanırım ben Crystal Palace maçında o holigana attığım tekmeyi tercih ediyorum".

Kim doğruyu söylüyor; Eric Cantona mı? Matthew Simmons mu? Orası size kalmış. Ada Basını da zaten bu konuda ikiye bölünmüştü; Cantona'nın kışkırtıldığını düşünenler ve de Eric'te ciddi bir kişilik bozukluğu olduğuna inananlar diye...

Bu olay sonrası Eric Cantona'nın aldığı iki haftalık hapis cezası, 120 saatlik kamu yararına çalışmaya dönüştürülmüştü. Ve tabii aynı zamanda Eric Cantona 9 ay futboldan men cezası almıştı.

İkinci kare ise Bolivya'da oynanan Oriente Petrolero-Blooming Santa Cruz maçından... Blooming takımından Sergio Jauregui, Oriento'lu Leonardo Medina uçarak tekme atıyor.

Suratına ve boğazına kramponlu tekme darbeleri alan Medina hastanelik oluyor, Sergio Jauregui ise mahkemelik haliyle. Sergio Jauregi vahşice attığı bu tekme yüzünden 1 yıl sahalardan men cezası almış.

İki resim arasındaki 7 fark diye klişe bir başlık attık ama aradaki farkın daha az ya da daha çok olduğunu yorumlamak sizlere kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARI DA TAKİP EDİN

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

İzleyiciler