8 Haziran 2009 Pazartesi

bejeke duruşu !



Beşiktaşlı Duruşunun Arşiv Kayıtları

Mehmet Topuz olayında bütün etik ilkeleri çiğneyerek sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu ayartıp, geçersiz bir protokol imzalattıktan sonra Antalya`da kimilerine göre Titanic Otel, bazı iddialara göre de Belek`teki Gloria Serenity Resort`ta bir odaya kapatan Beşiktaş, "Duruş duruş" diye çalımlanıyor. Güya Mehmet Topuz mal değilmiş, eşya gibi alınıp satılamazmış, Beşiktaşlı bir futbolcu Beşiktaş`ta oynarmış diye. Oysa tarih ve gazete arşivleri böyle demiyor. Futbolcuyu bir mal gibi alıp satmanın alasını yıllardır Beşiktaş pek de güzel uyguluyor.

Sen mazindeki karanlık transfer dolaplarını unut, futbolculara mal muamelesi yapıp, kendi istekleri dışında keyfince al sat. Sonra Beşiktaşlı duruşu diyerek hava at. Dikkat edin ey Beşiktaşlılar, o dilinizden düşmeyen duruşunuza çok sağlam bir Fenerbahçe vuruşu geliyor bu sefer.

Antu forumları üyesi Historian rumuzlu arkadaşımız, Beşiktaş`ın çirkin transfer olaylarının medyadaki yansımalarını içeren çok güzel bir arşiv çalışmasını forumlarımızda yayınladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz ve gazete arşivlerindeki haberleri ibretle okuyoruz:

AĞLATAN TAKAS

http://arsiv.sabah.com.tr/2000/06/28/s05.html

Beşiktaş Başkanı Bilgili ve Samsun Başkanı Uyanık‚ Erman için sonunda anlaştı. Takas olarak Samsun´a verilen Ertuğrul haberi hazırlık maçının devre arasında duydu ve yıkıldı. Beşiktaş‚ Samsunlu Erman´ı sonunda renklerine bağladı. Günlerdir transferi yılan hikayesine dönen Samsunlu futbolcu için dün başkan Bilgili‚ Samsun Başkanı Uyanık´la birkez daha masaya oturdu. Bilgili‚ Erman´ın 4 milyon $ olan bonservisi için Uyanık´a "Size para veremeyiz" dedi ve futbolcu önerdi. Uyanık ise "Tamam" dedi ve "Ertuğrul´u isterim" diyerek bombayı patlattı. Kartal´ın başkanı biraz düşündü ve Uyanık´ın teklifini kabul etti. Ertuğrul‚ 94-95 sezonunda rekor bir ücretle (75 milyar) geldiği Beşiktaş´tan takas olarak Samsun´a geri dönmüş oldu.

Ertuğrul‚ Beşiktaş´ta 240 maçta 96 gol attı.

"BEŞİKTAŞ İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİM"
Haberi basından Beşiktaş´ın dün Lusteneau ile yaptığı hazırlık maçında öğrenen Ertuğrul neye uğradığını şaşırdı ve gözleri doldu. Başarılı futbolcu‚ "Diyecek bir şey yok. Üzgünüm. Bu yönetimin takdiri. Yıllardır hizmet ettiğim bir takımdan ayrılmak benim için çok acı. Beşiktaş´la bütünleşmiştim" dedi. Bu arada teknik direktör Scala‚ Ertuğrul´un transferinden haberi olmadığını belirterek‚ "Yönetim yanlış yapmış!" diye konuştu.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/112849.asp

NİHAT: "ŞU AN SOCIEDAD`I DÜŞÜNMÜYORUM"
Beşiktaş`ın yaptığı antreman sonrası asbaşkan Yıldırım Demirören ile bir araya gelen Nihat‚ transfer teklifinin kendisine ilettildiğini söyledi.

15 Ekim Beşiktaşın golcü futbolcusu Nihat Kahveci‚ şimdilik Real Sociedada transfer olmayı düşünmediğini söyledi. Nihat‚ şimdilik tek düşüncesinin Galatasaray maçı olduğunu kaydederek‚ Yöneticilerimize şimdi önümüzde önemli maçlar olduğunu ve bunları düşündüğümü söyledim. Şu an için Real Sociedada gitmeyi düşünmüyorum diye konuştu.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=20219

NİHAT`A SOCIEDAD YOLU GÖRÜNDÜ
Nihat gitmek istemiyor ama‚ Daum bile maddi sıkıntılar nedeniyle genç futbolcunun yuvadan uçacağını ima etti.

http://www.tumgazeteler.com/?a=2479025

ERTUĞRUL SAĞLAM AĞLADIĞINI UNUTTU MU?
....
Evet‚ ayrılık koymuştu ama galiba "takasla" gitmek daha çok koymuştu Ertuğrul Sağlama. Takasla gitmeyi de hazmedebilirdi belki Ertuğrul Sağlam ancak‚ "sen ne dersin" diye sorulmadan gönderilmiş olmayı kaldıramamıştı besbelli ki...
...
8-9 yıl önce bir meta gibi rızası alınmadan transferde takas olarak kullanılan Ertuğrul Sağlamdan daha iyi kim anlayabilir ki bugün KorayAvcının duygularını. Hadi Burak Yılmaz daha gençtir‚ kulak arkası edebilir. Ama‚ futbol hayatının onore edileceği yıllara gelmişken böyle rızası alınmaksızın gönderilmesi Koray Avcıya reva görülebilir mi ?

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=51130

KARABULUT DAĞILDI!
Beşiktaş`ta Yusuf Şimşek`in transferinin nihayet dün gece sonuçlandığı öne sürüldü. Milliyet´ten Serdar Sarıdağ´ın haberine göre Bursada oynamak istemeyen Aydın Karabulutun bonservisi yeşil-beyazlılara verildi. Aydını şimdi yeni kulübü satacak!

Beşiktaş`ın üzerindeki Karabulut dağıldı‚ Yusuf Şimşek resmen Beşiktaşlı oldu. Takasta Tuna ile Aydın Karabulutu Bursaspora veren siyah-beyazlılar‚ genç oyuncunun yeni kulübüne gitmek istememesi nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. Bu nedenle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile dün akşam Antalyada buluşan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı son noktayı koydu.

Gündüz‚ Aydın ve menajerini İstanbula çağıran Beşiktaş Yönetiminden Ertunç Soğancıoğlu‚ futbolcuyu gitmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak genç oyuncuyla menajeri‚ bonservis bedelinin belirlenmesini istedi. Bunun üzerine Soğancıoğlunun‚ Artık bonservisiniz Bursasporda... Onlarla görüşün dediği öğrenildi.

Akşam saatlerinde de bir araya gelen Demirören ile Yazıcının konuyu masaya yatırdığı‚ Beşiktaş Başkanının İbrahim Yazıcıya‚ Aydın sizindir dediği vurgulandı. Aydın Karabulutun ise önceki gün Ertuğrul Sağlam ile de görüşerek Bursaspora gitmek istemediğini söylediği öğrenildi. Sağlam genç oyuncu için‚ Aydın Karabulut olayı artık bizim için kapanmıştır ifadelerini kullandı.

YAZICI´NIN MERAKI!
Yazıcının bunun üzerine‚ teklifleri bekleyeceği kaydedildi. Bursaspor Başkanı‚ Aydın Karabulut için yurtdışından bazı kulüplerin teklifleri olduğunu söylüyorlar. Çok merak ediyorum bakalım hangi kulüpler teklif getirecek? dediği bildirildi.

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=888914&Date=17.07.2008&CategoryID=103

FAHRİ`YE CEPTEN MESAJ "KONYASPOR`A İMZA ATTIN"
İSTANBUL - Beşiktaşta Fahri Tatan krizi yaşanıyor. Siyah-Beyazlı kulüp akşam saatlerinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına gönderdiği yazıda‚ Şirketimiz profesyonel futbolcularından Fahri Tatanın 1.600.000 YTL karşılığında Konyaspor Kulübüne transferi gerçekleşmiştir ifadesi kullandı. Avusturya kampından dönen Tatan olaya tepki gösterdi ve Oynayacak kişi benim ve canım nerede isterse orada oynarım dedi.

Kendi fikrinin alınmamasından dolayı kırgın olan genç futbolcu şöyle konuştu: Uçaktan indiğimde cep telefonuma‚ Fahri Tatan‚ Konyasporla iki yıllık anlaşma sağladı diye bir mesaj geliyorsa‚ ortada gerçekten düşünülecek çok şey var demektir. Herkes kendini bir süreliğine Fahri Tatanın yerine koysun. İstanbula gelirken kafamda sadece Beşiktaşa hizmet etmek vardı. Gerçekten üzücü. (Spor Servisi)

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/154474.asp

BEŞİKTAŞ: MONDRAGON´UN BONSERVİSİNİ ALDIK
Dış transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş‚ geçtiğimiz sezon Galatasarayda forma giyen Kolombiyalı kaleci Aly Faryd Camilo Mondragonu renklerine kattı. Fransada bulunan siyah-beyazlı yöneticilerin Mondragonun kulübü Fransız Metz ile anlaşma imzaladıkları bildirildi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altınsay‚ Metz Kulübü ile her konuda anlaştıklarını ve Mondragonun borservisini aldıklarını açıkladı.

BEŞİKTAŞ: METZ‚ GS İLE GÖRÜŞMEYECEK
Beşiktaş yöneticisi İbrahim Altınsay‚ Metz Kulübü ile görüşmelerin çok olumlu sürdüğünü bildirerek‚ Transferler konusunda birkaç detay kaldı. Onları da halledeceğiz diye konuştu. Altınsay‚ Mondragonun bonservisini Beşiktaşın aldığını belirterek‚ Metz Kulübü‚ Mondragon konusunda kesin tavır koydu. Bu konuda Galatasaray ile görüşmeyecek ve bonservisini sarı-kırmızılı kulübe vermeyecek dedi.

Mazisinde bütün bunları yapmış ve son Topuz olayında da yapmaya devam ettiğini gösteren Beşiktaş, bu ülkede millete ahlak dersi verecek belki de son kurumdur. Historian rumuzlu arkadaşımıza bu gerçeği tüm kamuoyuna gösterdiği için teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARI DA TAKİP EDİN

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

İzleyiciler