7 Temmuz 2009 Salı

Bİİİ MARADONA YAPAR !


Milli takımın hangi stadyumda maçı oynayacağı yıllardır konuşulur durur. Bir kısım maçların tamamen İstanbul'da oynanmasını ister, bir kısım Anadolu'ya da maç verilmesini savunur. İstanbul yanlıları en modern stadyum olan Şükrü Saraçoğlu'nu savunurken, bir kısım da Avrupa'lı takımlar için hala korkulu bir imajı olan Ali Sami Yen'i tercih eder. Anadolu yanlıları Bursa Atatürk Stadyumu'nun bir uğuuru olduğunu savunur, yeni dahil olanlar en son ürünü Kayseri Kadir Has Stadyumu'u ileri sürüyor. Burada bana sorarsanız ülkenin tümünde maça ilgiyi ve milli takıma desteği sağladıktan sonra ülkenin tümüne yayılması gerekir. Söz konusu milli takım olunca destek ve tezahürat açısından çok fazla tezahürat çeşitliliği yok zatem. Yani milli takıma özgü bir tezahürat çıkarmadık son yıllarda ve insanlar kendi takımlarına söyledikleri şarkıları milli takıma uyarlıyor. İlaveten İstanbul'daki maçlarda yeni peydah olan bir "sponsorlara ayrılan bilet" hadisesi var ki bu da takım desteği bir hayli azaltıyor. Bu yüzden ben Anadolu şehirlerine bugüne kadar olandan daha fazla maç verilmesi taraftarıyım. Bir de, yanlış anlamayın ama Fatih Terim dönemlerinde peydah olan bir durum var ki aslen yazı bununla ilgili. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama Terim'in Euro 96 elemeleri döneminde Fenerbahçe Stadı'nda oynanan maç sayısı yok denecek kadar azdı. Maçlar genelde Ali Sami Yen ve İstanbul İnönü Stadı'nda oynanmaktaydı. Tabi Terim'i maçları Fenerbahçe Stadı'nda oynatmama nedeninin yorumu size kalsın ben Maradona'ya geçeyim.

Arjantin 2010 Dünya Kupası elemelerinde 5 Eylül'de kendi evinde Brezilya'yı konuk edecek. Maç Arjantin açısından finallere gitmeyi hemen hemen garantileme maçı. Federasyon maçı River Plate'in stadı El Monumental'e almış. Maradona Boca'lı ruhuyla karşı çıkmış tabi "ben o stadyuma takımı götürmem" diye. Yetmemiş FIFA'ya maçın yerinin değiştirilmesi için bir de mektup yamzış. "Bizim Brezilya maçında desteğe ihtiyacımız var, orada bunu elde etmemiz imkansız" diyor. Tabi bunda River'lı taraftarlardan tepki görmenin korkusu da var. Buenos Aires'te Tanrı olarak görülen bir adama da kimse çıkıp "ne diyorsun sen arkadaş burası milli takım orası Bombonera'ysa burası da Monumental, yerim havanı" diyemiyor tabi. Şimdilik maçın yeri hala aynı görünüyor.

Şimdi bizim ülkede bu milli takımın maçlarını oynayacağı yerler için tartışma kopuyor ya. Bir de bunu düşünün bakalım. Fatih Terim çıkıp "ne Kadıköy'ü, orada desteğin d'si yok, ben milli takımı oraya götürmem" desin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARI DA TAKİP EDİN

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

İzleyiciler