11 Ağustos 2009 Salı

AYIPTIR.BU KADARDA OLMAZ...


İnsafa Davet
Bütün dünya krizde... Amerikası, Avrupası, Asyası, Afrikası... En gelişmiş ekonomilerde büyük daralmalar yaşanıyor. Dev gibi şirketler batıyor. İşsizler ordusu çığ gibi büyüyor. Büyük bir durgunluk var. Kriz ülkemizde de derinden hissediliyor. İntiharlar, soygunlar artıyor. Daha dün işinde gücünde olan bir baba, kendini bir anda eve çocuklarına ekmek götüremez durumda bulabiliyor. İşçiler, memurlar, çiftçiler, esnaflar, sanayiciler herkes zor durumda. Burnundan soluyor.

Bu durumun herkes farkında... Kapitalizmin beşiği Amerika`da Avrupa`da devlet özel şirketlere para akıtıyor. Hatta bazan devletleştirmeler oluyor... Batan şirketler devlet eliyle kurtarılıyor...

Bizde de hükümet ekomomiye canlılık getirmek için, konutta, beyaz, eşyada, otomotiv sektöründe vergileri düşürüyor... Neden? Düşürüyor çünkü ekonomiyi canlandırmaya çalışıyor...

Dünya`da ve ülkemizde krizi aşmak için önlemler alınırken belki de bütün dünyada krizin farkında olmayan, varlığını hiç hissetmeyen tek yönetici grubu var... Onlar da Fenerbahçemizin sayın başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun sayın üyeleri.

Demek bütün dünyadaki şirketler iflas noktasına gelirken, onların şirketleri geçen yıla göre gelirlerini en az yüzde 25 arttırmışlar... Öyle ya! Arttırmasalar nasıl Fenerbahçemizin sıradan, derbi ya da Avrupa Kupası olmayan bir maçının kale arkası fiyatına yüzde 25 zam yaparlar değil mi?

Ülkemizde krizden etkilenmeyen, gelirlerini en az bir çeyrek arttırabilen başarılı iş adamlarının hepsinin Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi olması bizleri ayrıca gururlandırabilir ama biz milyonlarca Fenerbahçe taraftarı bu krizi tam ciğerimizde hissediyoruz. Kimimiz işimizden olduk, kimimiz işyerlerini kapattı.

Halkından kopuk devlet, hükümet yöneticileri nasıl halkını mutsuz ediyorsa, bizim yönetimimiz de taraftardan kopuk yönetim anlayışıyla milyonlarca taraftarımızı mutsuz ediyor.

Geçen yıl bu vakitler 32 bin kombine satıldı, bu yıl 22 bin... Geçen sene biletler 44 TL idi, kale arkası tribünler bir kaç maç hariç hiç dolmadı. Bu sene 55 TL`lik biletlerle durumun daha da vahim olacağı aşıkar.

Bu bilet politikasıyla nereye varılmak isteniyor anlaşılır gibi değil. Antu.com olarak yıllardır bu konuya mantıklı bir çözüm getirmek için uğraştık. Büyük Avrupa kulüplerinin bilet satış sistemlerini araştırıp, bize uygun bir model geliştirmeye çalıştık. Bunları yönetimimize ulaştırdık. Ancak olumlu hiç bir karşılık alamadık.

Sayın başkan ve yönetimimizin, bunun tehlikeli ve Fenerbahçemizi giderek küçültecek bir gidişat olduğnunun bir an önce farkına varmasını diliyoruz. Milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçemizin, pahalı bilet fiyatları yüzünden boş tribünlere oynaması, önce O`nun için bu kadar emek veren, mesai harcayan sizlerin içini sızlatması gerekir. Eğer gereken önlemleri almazsanız, artık Fenerbahçe maçlarını izlemek orta gelir grubuna mensup taraftarlarımıza bile lüks olacak. Belki de bu son zamdan sonra oldu bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARI DA TAKİP EDİN

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

İzleyiciler