3 Ağustos 2009 Pazartesi

03 AĞUSTOS 2009 PAZARTESI

Seri Kaldığı Yerden Devam Ediyor

İzmir'deki Türkiye Kupası finaline kadar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 6 maçın altısını da Fenerbahçe kazanmıştı. İzmir'deki mağlubiyetle ara veren seri, bu geceki Süper Kupa finaliyle start verdi yine. Böylelikle son 8 Fenerbahçe-Beşiktaş maçında 7 galibiyeti buldu Fenerbahçe. Son yıllarda bu kadar çok ve sık yendiği rakibine karşı son 8 maçta kaybettiği tek maçın Türkiye Kupası finali olması ayrı bir ironi. Hani insanın "ya finalde de Beşiktaş gelmiş işte, daha ne istiyorsun, nasıl bu finali kaybedersin" diyesi geliyor. "Süper Kupayı kaldırdığımız bir akşam ne İzmir'i, ne Türkiye Kupası kardeşim" diyebilirsiniz belki ama, böylesine sık yendiğimiz bir rakip olunca mevzu, insan hayıflanıyor işte.. Her neyse..

Fenerbahçe-Beşiktaş derbi istatistiklerinde durum bir kısım tarihçiye göre 121-119, diğer bir kısım tarihçiye göre de 121-117 oldu. Önde olan her ikisinde de Fenerbahçe.. Atılan gollerde de durum 440-409 Fenerbahçe lehine..

Her iki takım da bize göre tam hazır olmadığı için, sahadaki futbolu uzun uzadıya irdelemenin pek de mantıklı olmayacağını düşünüyoruz. Biraz daha zamana ihtiyaçları var her ikisinin de.

Velhasıl fazla söze hacet yok. Güzel bir gece oldu. Sezona kupa ile başlamak, hem de ezeli ve çifte kupalı rakibi yenerek kazanmak elbette ki oldukça keyif verici bir Fenerbahçeli olarak benim açımdan.. Tebrikler ve teşekkürler Fenerbahçe...

2009 Süper Kupa Finali:

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2

Stad: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç.

Beşiktaş: Rüştü, Erhan (Rıdvan), Ferrari, Sivok, İsmail, Tello (Holosko), Ernst, Fink, Yusuf (Nihat), Bobo, Nobre.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Önder, Bilica, Vederson, Kazım (Deivid), Baroni, Emre (Selçuk), Andre Santos (Uğur), Alex, Guiza.

Goller: Alex (Dk.75 pen. ve Dk.90+1)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARI DA TAKİP EDİN

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

İzleyiciler